Onderzoek naar hart- en vaatziekten

Om hart- en vaatziekten goed te behandelen is het niet voldoende alleen de acute problemen (bijvoorbeeld een hartinfarct) te behandelen, maar juist ook de risicofactoren die hiertoe hebben geleid. Daarvoor werken in UMC Utrecht meer dan tien medisch specialismen samen; van cardiologie en neurologie tot voortplantingsgeneeskunde en spoedeisende hulp. Om samen meer te bereiken delen zij hun infrastructuur voor onderzoek, de verzameling biomateriaal en het laboratorium. Met als uiteindelijke doel minder hart- en vaatziekten.
Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Hartfalen is een aandoening waarbij het hart niet voldoende bloed kan pompen. Dit kan leiden tot symptomen zoals kortademigheid, vermoeidheid en vochtophoping. Gelukkig is er gespecialiseerde zorg beschikbaar! Het UMC Utrecht biedt hulp aan patiënten met hartfalen, zij kunnen hier terecht voor diagnose, behandeling en begeleiding.  Het is belangrijk om hartfalen tijdig te herkennen en te behandelen. Hartfalen kan verschillende oorzaken hebben, zoals een hartinfarct of hoge bloeddruk. Maar er is hoop! Met de juiste zorg en behandeling kan de kwaliteit van leven verbeteren. En met jouw hulp kunnen we meer onderzoek naar hartfalen in het UMC Utrecht mogelijk maken. 
Bekijk alle

Van jong tot oud: iedereen kan in actie komen voor het UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Kies iets wat goed bij je past, dan wordt jouw actie geheid een succes. Velen ging je voor, dus laat je inspireren en kom ook in actie!

Kom in actie