In actie voor het vrouwenhart

Atlantic Dutchesses

Nog te gaan

Qr
van totaal € 10.000 (10%)

Hart- en vaatziekten zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dagelijks sterven er in Nederland zelfs 57 vrouwen aan hart- of vaatziekten. Dat zijn méér dan twee vrouwen per uur. Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een oplossing.

Signalen dat er iets aan de hand is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Daarom worden hartziekten bij vrouwen niet op tijd herkend en overlijden nog te veel vrouwen onverwacht en onnodig. Ook is de behandeling van hart- en vaatziekten vaak ontwikkeld en getest bij mannen. En daardoor minder effectief bij vrouwen. Dit moet veranderen. 

 

In actie voor het vrouwenhart

Wij zijn de Atlantic Dutchesses; de eerste vier Nederlandse vrouwen die vanaf eind 2020 in 40 tot 60 dagen de Atlantische oceaan over roeien. Een afstand van ruim 5.000 km, waarbij wij volledig zelfvoorzienend zijn! Hierbij komen wij in actie voor het vrouwenhart, want meer onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen is hard nodig.

Om onze droom te verwezenlijken en het onderzoek te steunen hebben we je hulp nodig.

Steun onze actie. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
03-11-2020 | 09:11 Respect voor deze 4 moedige en krachtige vrouwen. Mooie actie. Goed doel.
05-10-2020 | 13:34
04-10-2020 | 11:23 Ik blijk zelf sinds deze zomer hartpatiënt te zijn.. Het gaat om een aangeboren afwijking.. Ik ben er toch maar mooi 75 mee geworden, maar hoop nog een tijdje mee te kunnen. En voor jongere mensen hoop ik op genezingsmogelijkheden.
03-10-2020 | 09:39 Goed doe en stoere vrouwen
02-10-2020 | 15:08