Steun ons

Bert Luten
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (12%)

In mijn familie komt hartfalen voor door een genetische afwijking met een verhoogd risico. Waardoor je 50% kans op dat je het wel of niet krijgt. Mijn moeder was drager van het gen en ik heb het meegekregen. Na jaren onder controle te hebben gestaan bij de cardioloog waarbij ik tot vorig jaar hier helemaal niets van heb gemerkt. Heeft het dan toch afgelopen jaar in een keer hard toegeslagen. Na een korte vakantie in mei met vrienden in Boedapest en een zaterdag in juli de mergelland route gereden te hebben zijn we bij het drielandenpunt aangekomen, waar we bij de uitkijktoren naar binnen zijn gegaan. Daar zij we met de trap naar boven gegaan. Waar ik op elke vloer moest bijkomen daar ik buiten adem was. Hier heb ik verder geen aandacht aan besteed en gewoon door gegaan met werken. Het slapen werd minder, werd snel moe moest veel hoesten en had weinig eetlust. Met deze klachten naar de huisarts gegaan die ook op de hoogte van het gen was. Deze heeft mij doorgestuurd naar de cardioloog. De cardioloog heeft een echo laten maken en 1 week later terug voor de uitslag. Waarop ik te horen kreeg dat men verder actie ging ondernemen daar de pompfunctie van het hart met 300 knijpbewegingen was afgenomen. Hierop is wederom een echo, een mri en een hartcathterisatie gedaan en moest eigenlijk op 11 september terug voor de uitslag daar wij de 12de op vakantie naar Egypte zouden gaan. De cardioloog belde mij al op dat hij mij eerder wilde spreken, dit gesprek vond plaats op 3 september. Tijdens dit gesprek is mij verteld dat de pompfunctie heel snel achteruit was gegaan namelijk met 21.000 bewegingen. Uiteindelijke volgende mijn eerste ziekenhuisopname op 11 september. Nadat ik anderhalve week in het MMC te Veldhoven heb gelegen werd ik naar huis gestuurd met medicatie. Ook zou ik voor verdere behandeling in het UMCU worden aangemeld. Echter na 3 dagen thuis wederom opname in het MMC toen kreeg ik post dat het 1ste consult in het UMCU op 19 november zou zijn waarop de cardioloog zei dat gaat niet gebeuren. Mijn gesteldheid ging achteruit waarop ik op 28 september, met de ambulance, werd overgebracht naar het UMCU. Hier heb ik op 11 oktober mijn steunhart gekregen. Inmiddels sta ik op de wachtlijst voor een harttransplantatie.

Er is veel geld nodig voor verder onderzoek naar hartfalen, een nog vrij onbekende aandoening die sterk in opmars is. Inmiddels zijn er in Nederland 400 patiënten met een steunhart en er zullen er jammer genoeg nog velen volgen. Leeftijd speelt geen rol bij hart aandoeningen. Mensen steun ons en het UMCU met deze actie.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
24-08-2019 | 12:16 Succes!
24-08-2019 | 11:27
24-08-2019 | 09:15
15-08-2019 | 09:31 Onderzoek is zo belangrijk! Alleen dat brengt toekomst perspectief voor alle hartpatienten die het zo hard (Hart ❤) nodig hebben. ❤ groetjes Irma & Ger
13-08-2019 | 09:08