Droomzomer - samen in beweging voor onderzoek naar hart en vaatziekten

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 10.000 (3%)

Droomparken en Vrienden UMC Utrecht & WKZ komen samen in beweging voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dit doen zij tijdens Droomzomer 2021.

Samen met Helden en TUI Nederland organiseert Droomparken van 11 juni t/m 6 september ‘Droomzomer’ op Droompark de Zanding in Otterlo. Droomzomer wordt een shortbreak vakantie boordevol sportbeleving. Doe mee aan uitdagende clinics, dompel je onder in de wereld van jouw sporthelden en laat je inspireren door hun verhalen. Geniet van een ontspannen en verantwoorde shortbreak in eigen land!

Barbara Barend, mede initiatiefnemer van Droomzomer: “Bij Droomzomer draait alles om sporten en gezondheid. Sporten en bewegen is heel gezond, zeker voor je hart. Helaas herkennen veel vrouwen de signalen niet als er iets mis is met hun hart. Ook weten we minder van hart- en vaatziekten bij vrouwen en zijn daardoor diagnoses lastiger te stellen. Laten we samen in beweging komen om dit te veranderen.”

Doe mee!
Tijdens Droomzomer kun je meedoen aan verschillende (fondsenwervende) activiteiten op Droompark de Zanding. Zo kun je een speciale hartjesroutes lopen en kunnen kinderen een wenshartje schilderen voor hun moeder. Daarnaast kun je een gezondheidscheck doen om je gezondheid te meten en worden inspiratiesessies georganiseerd door onderzoekers van het UMC Utrecht. 

Prof. Dr. Hester den Ruijter: “Om hart- en vaatziekten bij vrouwen beter te begrijpen en eerder te herkennen is onderzoek nodig, bewustwording en samenwerking. Het is fantastisch dat Droomparken ook droomt van een gezond hart, het symbool van de liefde, voor iedereen. Hand in hand komen we verder! Terwijl u sport en gezond blijft, werken wij aan een nieuwe test die hart- en vaatziekten bij vrouwen eerder opspoort.” 

Hoe kun jij helpen? 

Bekijk alle
24-10-2021 | 13:19
26-09-2021 | 18:34
19-09-2021 | 10:53
21-08-2021 | 14:28
18-08-2021 | 09:57 Een donatie van een Hartekind voor alle hartekinderen!