Utrechtse Fietsvierdaagse 2020

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 6.000 (152%)

Fiets vier dagen (27-30 augustus 2020) langs forten, kastelen en militair erfgoed. En zet je in voor onderzoek naar de behandelmogelijkheden bij hartfalen in het UMC Utrecht!

 

Alle deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse dragen met hun inschrijving bij aan onderzoek naar de behandelmogelijkheden bij hartfalen in UMC Utrecht. Door het Coronavirus zal dit jaar geen Tandemtocht plaatsvinden.

Inschrijven en/of doneren: 

Vind je het leuk om één of meerdere dagen mee te fietsen en een bijdrage aan dit goede doel te leveren? Maak meteen je eigen actiepagina aan. Klik op de knop 'Start actie'.

Het is uiteraard ook mogelijk om de tocht te sponsoren. Doneren kan via de knop 'Doneer nu' of maak een bedrag over op bankrekening van Vrienden UMC Utrecht NL51 RABO 0123 6425 15 o.v.v. Hartfalen 2020. 

Meer informatie over de Utrechtse Fietsvierdaagse kunt u vinden op: www.utrechtsefietsvierdaagse.nl

 

Zet je hart flink in beweging door te fietsen voor het projectdoel “Hartfalen: 2e hart, 2e kans”! 

Er zijn op dit moment ongeveer 250.000 mensen in Nederland met de diagnose hartfalen. Een groot deel van deze patiënten wacht op een donorhart omdat er zeer beperkte behandelmogelijkheden voor hen zijn. Helaas is er een groot tekort aan geschikte donorharten in Nederland.

Vanwege dit tekort is er groot hartonderzoek gestart. Als eerste zal het onderzoek zich richten op het verlengen van de overlevingstijd van een donorhart buiten het lichaam. Momenteel kan een donorhart dat voor een transplantatie gebruikt wordt maximaal vier uur afgesloten en gekoeld bewaard worden voordat het een hartfalen-patiënt bereikt. Het streven is om het hart een week goed te houden voor de transplantatie.

Daarnaast is het de bedoeling dat een beschadigd hart, van de patiënt of van een donor, buiten het lichaam gerepareerd kan worden. Het hart kan vervolgens worden teruggeplaatst of worden gedoneerd.

Het doel van het UMC-onderzoek is dus niet alleen het verhogen van het aantal geschikte donorharten, maar ook het verlagen van het aantal benodigde donorharten.

Met dit onderzoek hopen we dat de resultaten zo snel mogelijk leiden tot behandelingen die hartfalen-patiënten echt hun kwaliteit van leven teruggeeft.

Bekijk alle
28-12-2020 | 19:25 Aan: ik fiets voor onderzoek naar steunharten Een heel goed doel!!! En super belangrijk dat het onderzoek gesteund wordt!! Laten we met elkaar ervoor zorgen dat deze belangrijke onderzoeken worden gesteund!!!
04-11-2020 | 22:53 Aan: Steun onderzoek naar hartreparatie geweldig wat jullie doen ... wat een team
06-09-2020 | 10:12 Aan: Stay home❣Move on❣
01-09-2020 | 11:31 Aan: Stay home❣Move on❣
31-08-2020 | 18:25
Bekijk alle

Uitnodiging chequeoverhandiging

20-08-2020 | 15:18 Voorafgaand aan de start van de Utrechtse Fietsvierdaagse op zaterdag 29 augustus wordt de opbrengst bekend gemaakt. Er zal een symbolische cheque worden overhandigd aan Selma Kaffka genaamd Dengler. Zij doet voor haar promotietraject onderzoek in het UMC Utrecht naar het verlengen van de duur dat we het hart goed kunnen houden buiten het lichaam. Dit is onderdeel van een groot project waarin het uiteindelijke doel is een beschadigd hart te genezen buiten het lichaam. In een korte presentatie vertelt Selma meer over dit onderzoek. Alle deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse en donateurs zijn van harte welkom om 08:45 uur op de KNVB Campus in Zeist.
Lees meer